Aktuellt

Kan Gotland bli narkotikafritt?

Publicerad: 2018-02-27

När Island för över 20 år sedan tog beslutet att verka för en narkotikafri ö var det flera som skrockade över den till synes orealistiska ansatsen. Idag är det färre som skrattar. Ungdomars drickande, rökande och narkotikaanvändande är nere på extremt låga nivåer efter att ha minskat 20 år i rad. Kvar återstår nästan ingenting. Nya normer har etablerats.

Vad hände och kan det upprepas...

Välkomna till årets konferens i Göteborg!

Publicerad: 2018-02-21

Varmt välkomna till årets stora narkotikakonferens! Missa inte två dagar av högintressanta diskussioner om hur våra städer bäst tar sig an narkotikaproblemen.  Konferensen rör både svenska och internationella förhållanden. Tung internationell expertis kommer att finnas på plats.

Hur kan det förebyggande arbetet bättre organiseras? Hur kan sociala och ekonomiska insatser kombineras med...

Ny hemsida för kommande WFAD och ECAD evenemang

Publicerad: 2018-01-29

ECAD och WFAD i samarbete med Sverige mot Narkotika har skapat en ny hemsida för att underlätta registrering inför kommande årskonferens i Göteborg den 14-15 maj 2018.

Vi har ett preliminärt program, registreringen är öppen och kommuner som är medlemmar i ECAD får valuta för sitt medlemskap.

Senaste forskning om tillfrisknande finns att diskutera och tillgå till i ECAD...

Sverige mot Narkotika presentationer

Publicerad: 2017-11-23

SMN i Eskilstuna i september har varit mycket rik på bra föreläsningar att nyttja i vardagen. Vi publicerar ett urval av dessa här.

1) CAN: Narkotikautvecklingen i Sverige och Europa. Hur står sig den svenska modellen?

...

ECAD föreläste vid Svenska Narkotikapolisföreningens Utbildningsseminarium i Västerås.

Publicerad: 2017-11-14

ECADs generalsekreterare föreläste vid Svenska Narkotikapolisföreningens utbildningsseminarium för kommunanställda, behandlingspersonal, sjukvårdsanställda och socialförvaltning på ämnena ”Narkotikahandeln – ett säkerhetshot?” samt debatten om legalisering av cannabis.

Narkotikahandeln gavs en geografisk, tematisk såväl som historisk översikt och kopplades till hur den organiserade...